top of page
8EF02E27-221B-480C-95BD-E06EB06521A8.JPG
over toetje.png

Bonaly is het gezicht achter Toetje. Ze houdt van toetjes en is een kei in het maken ervan! En nu kan jij ook ein-de-lijk meegenieten van al haar lekkere baksels. Voornamelijk van haar pudding dus… Dat klinkt misschien een tikkeltje ouderwets en een beetje blubberig, maar pudding is heus heerlijk, cool en fantastisch. Wist je dat bananen pudding een heel ding is in New York? Dit is dan ook precies de plek die Bonaly inspireerde. 

 

In 2018 vertrok Bonaly namelijk naar New York om haar horizon en haar design skills te verbreden. Bij de iconische ‘Magnolia Bakery’, tipte een locale boi haar op hun banana pudding. Locals altijd vertrouwen natuurlijk! 

Sindsdien laat deze welbekende banana pudding van Magnolia Bakery niet meer los. Eenmaal terug in Nederland sloeg Bonaly meteen aan het bakken, en met succes. Ze ontwikkelde een bijna identiek toetje die ze natuurlijk niet voor haar zelf kan houden!

opwegnaarduurzaam.png

Toetjes zijn natuurlijk leuk en lekker, maar de wereld heeft het zwaar. Ook Bonaly kreeg steeds meer in de smiezen hoe slecht onze huidige consumptie en levensstijlen zijn voor de aarde. Met Toetje wil Bonaly laten zien dat het anders kan: dat duurzame keuzes niet alleen voor geiten-wollen-sokken zijn, maar juist heel makkelijk, leuk en vooral heel lekker kunnen zijn! Het bewijs hiervoor vind je letterlijk in onze Toetjes terug.

 

Het liefste willen we alles lokaal, biologisch en zonder afval doen, maar zover zijn we helaas nog niet. Tot dat moment blijven we onderzoeken hoe we steeds duurzamer kunnen worden en hoe we ons kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld door met elkaar te blijven praten over de duurzaamheid van onze producten, verpakkingen en reststromen en op zoek te gaan naar oplossingen. Juist omdat samen zo fijn en leerzaam is!
 

Meer weten over hoe we onze keuzes maken en waar we tegenaan lopen? Lees dan verder op onze blog

D2AEFFF5-DC12-49FB-B663-0241AE58F633.JPG
wallof fame.png
A840BCA8-AEB3-453E-8390-7E41FA64ABFB.JPG

Simon Lévelt

De koffie en thee van Simon Lévelt zijn  van hoogwaardige kwaliteit. De koffie is op dit moment voor 70% biologisch, maar ze willen graag toe naar die volle 100%. Biologisch telen is goed voor de bodem, ecosystemen en sociaal-ecologische veerkracht, en zorgt ook nog eens voor een lagere CO2-uitstoot. Eerlijke en duurzame handelsrelaties en betere verpakkingen staan ook op de agenda. Meer weten? Bezoek de website

Image by Alice Pasqual

Wilder Land

Wilder Land maakt (on)kruidenthee. Op de uitgestrekte stukken land die we in Nederland kennen groeit vaak maar één gewas. Door die monocultuur is er steeds minder biodiversiteit. Door onkruiden te zaaien bij boeren, en dat vervolgens weer te oogsten, krijgen de dieren en de aarde weer een kans en jij een lekker kopje thee. Nog niet alle ingrediënten komen van Nederlandse bodem, maar hopelijk gaan we daar snel naartoe. Meer lezen? Check hun website en insta!

A6E08EA7-CABE-4368-A628-5F0AC2FD805D.JPG

Agroposta

De limonades van Agroposta komen uit Kroatië. De ingrediënten zijn 100% biologisch en de siropen worden met aandacht voor de natuur gemaakt. De ingrediënten worden met de hand geplukt zonder de plant te beschadigen en zonder 'm direct leeg te plukken. Omdat Kroatië verschillende klimaatzones kent is er veel keuze voor limonadesmaken. Dan moet het nog wel naar Nederland vervoerd worden. Meer weten? Neem een kijkje op Agroposta's website en insta!

3F716DB5-D475-4786-824C-A315B9F727C9.JPG

Streek

Onze eieren en koemelkproducten komen van Streek. De producten zijn duurzaam geproduceerd in het Groene Hart van Nederland, dus lekker dichtbij en duidelijk waar het vandaan komt. De boeren doen bikkelhard hun best zodat jij steeds makkelijker kan kiezen voor lokale, kwalitatief hoogwaardige en eerlijke producten! Wil je meer weten? Kijk eens op de website

Almond Milk

Alpro

Plantaardige melk heeft een kleinere ecologische voetafdruk door een veel lager waterverbruik en CO2-uitstoot dan bij koemelkproducten. Alpro biedt verschillende soorten aan: haver-, soja-, amandel- en kokosmelk. Best fijn, want smaken verschillen! De ingrediënten voor de plantaardige melk proberen ze zoveel mogelijk lokaal in te kopen, zodat ze minder kilometers hoeven af te leggen! (Wist je dat je bij ons niet meer hoeft te betalen voor plantaardige melk?) Meer leren? Check de website.

B0F88AE3-E371-4DE2-870D-6C45304F106B.JPG

Dem good Chai

Chai mag tegenwoordig echt niet ontbreken op het menu! De kruiden van Dem good chai ruiken niet alleen heerlijk maar zijn ook erg lekker. Een authentieke chai gemixt met de hedendaagse wensen. Bob (de bedenker van Dem Good chai), heeft de chai zo gemaakt dat het drankje het lekkerst te drinken is met havermelk, maar je kan het helemaal zo maken als je wil natuurlijk!Geen zin win een warm drankje? Probeer dan de heerlijke iced chai, echt heerlijk verfrissend!Meer leren? Check de website.

bottom of page